• Home
  • Hoe u als verzekeraar snel de profielen in digitale marketing vindt die u nodig hebt

Hoe u als verzekeraar snel de profielen in digitale marketing vindt die u nodig hebt

Banken digitaliseren ondertussen al ettelijke jaren hun diensten via bankapps. Als verzekeraar hebt u misschien nog een langere weg af te leggen op dat vlak. Zowel intern als extern, naar uw verzekerden en de verzekeringsmakelaars waarmee u samenwerkt. Iets waarvoor u meer dan ooit gespecialiseerde profielen in digitale marketing nodig hebt.

Maar hoe vindt u vandaag zo efficiënt mogelijk die toptalenten?

Direct verzekeringen verkopen, dat gaat u waarschijnlijk niet doen als verzekeraar. Vroegere pogingen daartoe sloegen in België alvast niet aan. Embedded insurance, daar kiest u straks misschien wel voor, waarbij uw verzekeringen meteen in de kostprijs van een product of dienst inbegrepen zitten. Maar als u als merk relevant wilt blijven bij uw eindklanten, zult u ook altijd de emotionele connectie met hen moeten maken. Naast het klantcontact dat de makelaars verzorgen. Anno 2022 is de sleutel daartoe zeker ook digitalisering.

Meer dan ooit er zijn voor de verzekerde

Om emotioneel met uw verzekerde te verbinden, wordt het meer dan ooit belangrijk het juiste verzekeringsproduct op het juiste moment aan de juiste klant te kunnen aanbieden. Daarvoor moet u uw klanten door en door kennen. Dat lukt met klantdata, waardoor u uw klanten fijnmaziger segmenteren kunt (uiteraard binnen de grenzen van het wettelijk toelaatbare).

Tegelijkertijd zien we ecosystemen rond de verzekerde ontstaan. Een aanbod aan digitale diensten, binnen verschillende customer journeys waar de verzekeraar deel van uitmaakt. Denk bijvoorbeeld aan diensten waarbij polishouders schade aan hun wagen hersteld krijgen, in plaats van vergoed. Daarvoor ontwikkelen insurtechs de nodige digitale oplossingen, die dan via APIs digitaal samenwerken met beheersystemen van de makelaars en uw IT-systemen als verzekeraar.

Het gevolg van deze ecosystemen? Het aantal positieve touchpoints met uw klanten neemt almaar toe, waardoor uw relatie met hen verder verbetert en hun tevredenheid toeneemt. Parallel aan de makelaar, waarnaast u nu dus ook prominenter contact met de klant hebt. Omdat u als verzekeraar uiteindelijk niet anders kunt, om niet te veranderen in een anonieme risk carrier.

“Om de kracht van digitalisering in te zetten, hebt u als verzekeraar gespecialiseerde profielen nodig, ook in digitale marketing.”

Om dit alles waar te maken, hebt u de juiste gespecialiseerde profielen nodig, ook in digitale marketing. Van UX designers tot SEO-copywriters en gespecialiseerde digitale marketeers. Om zelf te segmenteren op klantendata, of om op termijn veel van dit werk te automatiseren, waarbij uw medewerkers dan vooral de digitale service en communicatie met de verzekerde helpen verzorgen. Of om de ecosystemen te helpen realiseren en in de markt zetten.

De vraag is alleen: hoe vindt u die profielen? U zou de rekrutering intern kunnen organiseren. Maar aangezien er naast digital marketeers nog naar een reeks andere profielen moet gezocht worden (zoals administratief personeel of verkopers), is het onmogelijk om u hier helemaal in te verdiepen. Wat nochtans een must is, gezien de vele complexe specialisaties binnen dit vakdomein. Vind maar eens een steengoede SEO-analist of copywriter, als u daar niet dag in dag uit werk van maakt.

Reken daarom op Ariad

“Ariad beschikt over een netwerk van meer dan 10.000 gespecialiseerde profielen in digitale marketing, en kan u zo op korte tijd in contact brengen met de beste talenten voor uw bedrijf. Ook voor de verzekeringswereld.”

Per vakdomein in digitale marketing (UX, SEA, social media, digitale communicatie...) hebben we een recruiter die zich compleet op deze specialisatie toelegt en die bijgevolg het netwerk van specialisten in deze niches door en door kent. Zo vinden we vlot interessante kandidaten, binnen elk vakdomein in de digitale marketing.

Marketingspecialisten moeten niet alleen gespecialiseerd zijn in hun vakdomein, maar ook in de sector waarvoor ze die skills inzetten. Zo waren onze topprofielen in digitale marketing al aan de slag bij AG Insurance en AXA, naast vele Belgische grootbanken zoals ING, BNP Paribas Fortis en Belfius. Steevast tot grote tevredenheid van deze klanten.

Wilt u zich aan dat tevreden rijtje toevoegen?

En ook via ons snel de juiste gespecialiseerde profielen in digitale marketing voor uw digitalisering vinden? Gegarandeerd sterke talenten die goed matchen met uw vacature, omdat we hen zo zorgvuldig selecteren?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!